Виконати вхід

Довідка про заборгованість в реальному часі за телефонами: (0536)79-41-02, 094-803-41-02
Дата публікації: 29.01.19 14:56 (переглядів 3190)

З 29.01.2019 року, при сплаті за комунальні послуги, абоненти одразу будуть отримувати на свою електронну пошту копію повноцінної квитанції. Звичайно ж, якщо вони пройшли реєстрацію в Єдиній Комунальній Системі на сайті ekc.com.ua

Державна фіскальна служба ще в минулому році запустила в дію інформаційну систему E-Receipt. Її суть полягає у введенні електронного чека замість звичного паперового. Сучасний світ змінюється неймовірно швидко, і вже сьогодні паперові чеки та квитанції перестали бути актуальними. На даному етапі розвитку держава всіма можливими способами сприяє, пропагує і заохочує всі організації та установи переходити на «безпаперові»,  електронні технології. Давайте спробуємо розібратися, як цей процес буде відображатися на пересічних споживачах.

Раніше купуючи товари чи сплачуючи за послуги Ви отримували паперовий фіскальний (чи нефіскальний) чек, який містив інформацію про товар, його кількість і вартість, дату та місце оплати і т.і.. Після введення в дію системи  E-Receipt, в кращому випадку у Ваших руках опиниться невеличкий папірець з інформацією про те, де Ви зможете переглянути повний чек. Іншими словами, це буде просто посилання на фіскальний чек. А ймовірніше всього, замість невеличкого папірця з посиланням, Ви отримаєте посилання в електронному вигляді, наприклад, смс - повідомлення чи повідомлення в месенжер. Добре це чи погано? Це швидше і економніше. Це заощадження і часу, і людських ресурсів, і природних ресурсів.

Ми (програмісти КП НВФ «ВАС») завжди прагнули не відставати від прогресу і навіть його випереджувати. Нами вже розроблена і втілена в життя послуга «електронної квитанції» за комунальні послуги. При оплаті єдиною квитанцією в касі банку чи онлайн з допомогою будь-якої  платіжної системи наш сервер формує електронну квитанцію з так званим електронним підписом і надсилає на Вашу електронну пошту в режимі реального часу, а також збереже її копію в архіві Вашого персонального кабінету на сайті  ekc.com.ua. В реальному часі – тому що сьогодні електронна пошта є в кожному смартфоні і Ви отримаєте електронну версію квитанції «не відходячи від каси». Банк при цьому роздрукує для Вас скорочену версію чека.

Якщо Ви ще не зареєстровані на сайті Єдиної Комунальної Системи (ekc.com.ua) – зробіть це найближчим часом. Бо інакше ми не будемо мати можливість надсилати Вам повні версії електронних квитанцій.